AMBOOYATS

A|M|B|O|O|Y|A|T|S

Irma Hasmie Bertudung Kerana Putus Cinta?
Setelah putus cinta dengan pelawak dan pengacara Nabil, Irma Hasmie mula berubah imej dengan mengenakan tudung. betul ke Irma bertudung disebabkan kecewa akibat putus cinta.


menurut Irma Hasmie Ibrahim,
"Ramai beranggapan saya bertudung kerana kecewa putus cinta malah tidak kurang menganggap ingin mendapat perhatian peminat tetapi sebenarnya penghijrahan ini tidak kena mengena dengan gosip berkenaan sebaliknya datang dari niat yang ikhlas dan hidayah,” 
baguslah kalau niat tu ikhlas, sebabnya makin ramai artis yang mengenakan tudung. tak perlu lah me sebut satu persatu sebabnye korang boleh tengok sendiri di tv atau lebih pantas google search aje..teruskan membaca kisah Irma Hasmie...

 


“Saya tidak kisah dengan tohmahan segelintir pihak, paling penting perubahan ini dibuat dengan kerelaan sendiri dan berharap ia diterima Allah seterusnya menjalani kehidupan yang lebih baik.

“Semua peristiwa yang pernah berlaku ke atas diri saya sebelum ini, gosip atau kisah percintaan biarlah ia berlalu dan tidak mahu lagi mengungkit atau bercerita mengenai kisah lama kerana ia juga mendorong kepada dosa iaitu mengumpat.


“Saya lebih suka berdiam diri daripada bercerita mengenai orang lain serta memberi sepenuh perhatian kepada kerja dan tanggungjawab,” katanya.Mengulas mengenai dakwaan kononnya, rezeki pelakon itu semakin sempit sejak bertudung, Irma Hasmie berkata, dia tidak setuju dengan kenyataan itu kerana perubahan imejnya langsung tidak menjejaskan tawaran berlakon atau bidang pengacaraan sebaliknya semakin dihujani dengan pelbagai tawaran.“Bukan saya seorang saja yang berhijrah daripada tidak bertudung kepada bertudung sebaliknya ramai artis berbuat demikian dan terbaru Raja Farah juga turut memilih untuk bertudung.


“Ia secara terang-terangan membuktikan bertudung tidak menyebabkan seorang artis kehilangan ‘job’ atau peluang dalam lakonan tetapi mereka akan menjayakan watak yang bersesuaian dengan imej muslimah pada masa akan datang.“Perubahan ini juga sebenarnya tanggungjawab seorang artis kerana mereka sering dijadikan ikon atau idola remaja, justeru penghijrahan seseorang artis itu bukan saja untuk kebaikan dirinya malah sebagai dakwah kepada orang ramai,” katanya.


Menurutnya, selain dilantik sebagai duta tudung D’Haja, beliau kini terbabit sebagai pengacara rancangan Assalamualaikum di TV Al Hijrah setiap Sabtu dan Ahad selain menjalani penggambaran telefilem Psikik arahan Wan Hasliza dan drama bersiri lakonannya Kasih Alia akan menemui penonton di slot Akasia TV3 sepanjang Ramadan ini

Responses

0 Respones to "Irma Hasmie Bertudung Kerana Putus Cinta?"

[LIKE] untuk update terkini

Raja Troll Sabah

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com