Soda Lime perisa tangan!



salam semua, nampaknya dah bersawang blog neh lama sangat tak update...memandangkan ari ni ari sabtu boleh lah rehat2 kat rumah sambil update blog eheh..maklumlah sebok berpraktikal. skang tinggal beberapa minggu je lagi so kena la merajenkan diri....

sepanjang praktikal ni memang banyak pengalaman baru, benda yang tak disangka2 pun berlaku depan mata...ish2 lepasni kenelah amek langkah berjaga2. nak tahu apa yang terjadi?

ok masa 1st week praktikal tu join team inspektor kesihatan buat inspection di satu kilang minuman. nama kilang tu terpaksa lah dirahsiakan, kilang tu kecik jer dan terletak di kawasan kolombong industrial park.

dan antara minuman yang dikeluarkan kilang tu SODA LIME. fuh dari nama je cam sedap kan. tapi ada yang lebih menarik pasal soda lime neh. nak tahu apa?

tuk hasilkan soda lime tu dorang gunkan pati limau kapas. nak dapatkan air buah limau tu mestilah diperah right? sekali kitorang tengok cemana dorang perah air limau tuh dengan menggunakan alat bawah ne


amek dari google tak sempat nak snap ari tu

yang ni boleh consider lagi sebab kilang tu kecik je so alat die pun simple. tapi pekerja yang perah air limau tu langsung tak pakai glove! dah tu air tangan menitis masuk dalam pati limau yang dah siap diperah. can u imagine dengan kuku yang panjang ada 'benda' hitam terselit celah kuku pastu pegi perah limau, memang cukup perisa lah . dan dan dan.....pekerja tu berbangsa asing, om! atau timor. orang sabah mesti tau kan kalo sebut jek om gere2...hehe

fuh memang full package lah SODA LIME tuh. pasni kene pikir dua kali kalo nak beli jangn ikut nafsu jek


Responses

0 Respones to "Soda Lime perisa tangan!"

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com