Misteri penjaga rumah



Sejak akhir2 nie..makin banyak cerita-cerita seram membanjiri industri filem M'sia...tol x?Agak2 korang,selera penonton skg nie..da berubah kpd genre horror kew..ehehehehe.Kat sini , me nak kongsi 1 story mistik yg pernah sy alami. Waktu tue..semester break dkt u,so sy decide nak stay dkt home.Nak dijadikan crita sbelum tue, pakcik sy baru balik dripd Indonesia. So dia ada bwakan satu azimat berupa patung yg agak aneh untuk ayah sy. Menurutnya, patung tue boleh djdkan tangkal untuk menjaga rumah. Tp my dad buat ignore n just simpan jer benda tu. 


Crita mistik tu bermula bila patung tu hilang dari simpanan my dad..Disebabkan my dad x anggap benda tue penting,so dia x try nak cari.Mula dari saat,rumah kami seolah2 dihuni oleh makhluk ketiga..Stiap malam ketika kami sedang tidur,bunyi derapan kaki akan kedengaran.Tambahan lg,lntai rumah tu adlh dr kayu. So bunyi tue makin jelas la kedengaran. Tp kami buat x endah jek coz kami beranggapan bunyi tu dtg dari tikus yang riang gembira menghuni rumah kami tue.

Namun,anggapan kami tu semuanya fake belaka apabila dady tlh memasang perangkap tikus & ternyata x ada sekor pun yg tejerat.Tambahan lg, beberapa jiran tetangga kami bg statement yg diorang pnh tenampk lembaga sedang mundar-mandir time kami sefamily x ada kat rumah.


Wlupun begitu..sy x amb endah sgt memandangkan sy x suka pcy benda2 mcm tue.Sehinggalah saya sendiri mengalami pristiwa yg mistik lepas tue..waktu tue,sy tengah mandi. Kebetulan bilik mandi tu teletak besebelahan dengan stor...Sambil bernyannyi dengan perasaan yg dri ni mmpunyai suara yg merdu, pili air trbuka mencurahi baldi...Tetiba sy terdengar suara seolah2 memanggil nama sy..So sy stop singing jap n tutup pili air..Suara tu jelas memanggil nama saya,Yg herannya suara tu memanggil sy menggunakan  nama sy dlm ic...Setau sy,all my famly panggil sy guna nickname jek..time tu bulu roma mmg meremang hbs..Tp sy kuatkan hati kluar dr blik air tu,n x ada sesiapa pun dkt situ..namun suara yg memanggil nama sy msh jelas dtg dr stor tu..Sy pun apa lg,sprint pg upstairs n apa yg mengejutkan,smua family sy ada dkt rg tamu,Sy dgn confiusny,kembalik ke bilik air..alangkah tersurpriseny apb seorg wanita sedg melambai kearah sy dtgkap blik air tersebut...Bagaikan kilat sy meluru ke atas dan menceritakan peristiwa mstik tue kpd family...Menurut dady sy,sy bernasib baik krn x menyahut panggilan suara tue..otherwise..dia akan mengikuti sy kemana jua dan saya akan sentisa dpt melihat benda tue mengekori sy kemana shj


by:  writer nextdoor


Responses

1 Respones to "Misteri penjaga rumah"

Chegu Zubir said...

c.z datang singgah dan baca entry terus folow blog nih..hehehe

jom baca
Pengakuan Rozita Che Wan Dan Shahir


May 16, 2011 at 9:28 PM
Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com