Soalan Bocor SPM Bahasa Melayu Kertas 2



Salam semua, sebelum ni kecoh pasal soalan bocor SPM Bahasa Melayu kertas 2. Sebenarnya me pun penah terbaca artikel ke'bocor'an soalan Bahasa Melayu Kertas 2 yang diduduki calon 23 November lalu. Menurut apa yang me terbaca, kebocoran soalan tu bukan berlaku di Kedah seperti yang ditulis dalam Kosmo! tapi di negeri yang kononnya penggubal soalan berasal dari situ. tak perlulah me sebutkan negeri tu yek...


tak tahulah kebocoran atau kebetulan, sebabnya salah satu tajuk esei yang dikatakan bocor tu betul2 keluar dalam BM kertas 2. dan tajuk esei yang dimaksudkan berkaitan "pengawas sekolah". rasanya soalan no.1 kut. nak cerita lebih detail me pun tak tahu keadaan sebenar, sebabnye me pun just terbaca dan terdengar je. maklumlah kalau tak tahu cerita sebenar boleh jadi kabar angin saja.

Kementerian pelajaran pun dah buat siasatan dan peperiksaan kertas tersebut takkan diulang. baguslah tu mesti calon2 SPM pun senang hati tak perlu nak tulis esei pepanjang lagi kan3...

@: mase me spm dulu ade juga kabar angin kononnya soalan bocor dan nak ulang paper. kire benda ni dah jadi kabar angin turun temurun kut huhu :D


Responses

0 Respones to "Soalan Bocor SPM Bahasa Melayu Kertas 2"

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com