Kaya Sangat Ke Malaysia Ni?



Kaya sangat ke malaysia ni? ape taknye sejak akhir2 ni banyak sangat me baca artikel pasal negara berbelanja bermillion-million untuk benda yang me pikir "perlu ke?"

macam yang dibentangkan dalam belanjawan 2011, malaysia akan membina Menara Warisan 100 tingkat yang bernilai 5 billion. fuh! banyak tuu..




pastu baru2 ni pula negara menempah empat pesawat pengangkut tentera Airbus A400M, harga takyah cakap la mesti berjuta sedangkan negara lain pun pikir dua tiga kali nak beli




tapi bile lalu kat ChowKit tu me tengok ramai je lagi yang merempat, apesal takde yang bantu? apa gune ada Jabatan Kebajikan kalo asyik duduk pejabat tunggu orang datang isi borang nak mintak bantuan. ape salahnye turun padang tengok keadaan insan2 yang memerlukan pertolongan kebajikan, ringankan sikit beban dorang.

@: ke nak tunggu kuar kat TV3 takpun paper baru nak bantu...


Responses

2 Respones to "Kaya Sangat Ke Malaysia Ni?"

Dy cullen said...

ttg bangunan tue,aku x kisah sangat..
dulu masa tun dr mahathir nk bina KLCC,rakyat sume bantah..mcm2 la..tp tengok skrg,sume org knl msia pasal klcc..klu x,diaorg lebih knl singapore yg kecik tue..


November 14, 2010 at 5:53 PM
ambooyats said...

emm, btol gak..komen y bernas blh membuka minda org melayu huhu


November 14, 2010 at 6:50 PM
Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com