Ijazah Kedoktoran Penyanyi Dr Fazley Palsu?



me tertarik dengan artikel ni bile baca dekat ohbulan tadi. sape tak kenal Dr Fazley, sorang penyanyi yang dulu popular dengan lagu Asmara Ini sebenarnye memiliki ijazah kedoktoran palsu sehingga boleh membuka sebuah institut pengajian tinggi yang turut menawarkan kursus ijazah daripada University of Wales. 


Rancangan siasatan terbitan BBC mendedahkan Fazley Yaakob, pemiliki Fazley International College (FICO) di Kuala Lumpur memiliki ijazah sarjana & kedoktoran dalam bidang pengurusan perniagaan. Tetapi, kedua-dua ijazah tersebut adalah palsu.

Disebabkan kes ini, University of Wales telah menggantung penglibatan mereka dengan FICO, dan tidak akan mengambil mana-mana pelajar daripada FICO untuk belajar dalam bidang MBA & pengurusan perniagaan sehingga siasatan selesai.
Fazley, pernah mendakwa dirinya menerima ijazah daripada European Business School (Cambridge), sebuah institut yang berasal daripada Irish International University, di mana pada tahun 2008, hasil siasatan BBC mendapati bahawa insitut tersebut adalah palsu semata-mata.
kalo lah benda ni betul malu seyh..ape salahnye dapatkan degree gan care yang betul takpe susah2 dahulu senang2 kemudian. kalo nak menipu je memangla senang2 dahulu tengok kemudian hari kan dah dapat susah..
@: ape-ape aje


Responses

12 Respones to "Ijazah Kedoktoran Penyanyi Dr Fazley Palsu?"

BezBuddy said...

lau btol die tipu...abislaa...malu gile...1 malaysia kot kenal ko...bru tau die ad bukak kolej..siap ade name die lg...motif...hehe


November 10, 2010 at 9:44 AM
kiterkitikitu said...

tang ni memang memuykilkan sejak awal dulu lagi.. tgk ler camane nanti keputusan siasatan


November 10, 2010 at 12:47 PM
ambooyats said...

diea: taw xpe malu kot...kes tu xcnfirm g tp skg die dah letak jawatan dr fico tu..motip??


November 10, 2010 at 12:55 PM
ambooyats said...

azwa~still dlm kes mhkmh xcnfirm ag


November 10, 2010 at 12:56 PM
ambooyats said...

kiter~ memang memusykilkan eheh tuggu dan lihat keputusnnye nt


November 10, 2010 at 12:57 PM
mario said...

rasa mcm tak caya pulak ek...dulu2 ada gak citer psl ni tp senyap je...ada org kata sbb dengki tp ini dr uni luar...ntahla...


November 10, 2010 at 3:18 PM
ambooyats said...

siap masuk BBC dah kes berat neh hihi


November 10, 2010 at 6:18 PM
Freaky Firdaus said...

aigoo,biar betik..biasala bila dgr uni org putih hbt la sgt konon tapi xtau la btl tak uni tu..klo btl perkara ni malu besar dia


November 11, 2010 at 12:12 AM
suzie rahman said...

adeh klu btoi amat rs tertipu cos minat sgt dier ni.pkr motivasi tu.


November 11, 2010 at 12:25 AM
Sabri said...

bru tau die d kolej sndiri..huhuhu


November 11, 2010 at 9:17 AM
Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com