'COPYcat' Bukan Blogger Saja, Wartawan Akhbar Pun Sama



Copycat, plagiat, bukan pekataan baru lagi dalam dunia blogging. kire dah menjadi habit sesetengah blogger meng'copy' citer2 menarik untuk dikongsi dalam blog memasing *macam me lah...eheh rupanya sindrom 'copy' ni bukan aje membiak dikalangan blogger, tapi wartawan akhbar pun same jum tengok...



Photobucket
Photobucket
  • next article...
@: sape yang buat entry yang same cepat tingalkan komen dan link, me nak letak dalam entry next artikel...heeee


Responses

13 Respones to "'COPYcat' Bukan Blogger Saja, Wartawan Akhbar Pun Sama"

sollehahn said...

haha..malas taip punya pasal...lol

sebelum ni aku ade jumpa gak, artikel surat khabar copy directly drpd blog...hish...pemalas punya wartawan...makan gaji buta...


November 24, 2010 at 2:42 PM
azwa_amani said...

kahkahakah...boleh plak mcm tu ek...


November 24, 2010 at 2:43 PM
Zaer!! said...

copy+paste=entry.hehehe.;p


November 24, 2010 at 2:49 PM
ambooyats said...

solleha~ahah pemalas tol, kalo kosmo ok sket siap edit2 ayat bagi lawa huhu

azwa~huhu boleh aje

zaer~...entry+publish=shiap! huhu


November 24, 2010 at 2:58 PM
JRY said...

wow. x sangka ada penulis akhbar copycat jgk.hehe


November 24, 2010 at 4:10 PM
JRY said...

wow. x sangka ada penulis akhbar copycat jgk.hehe


November 24, 2010 at 4:11 PM
ambooyats said...

jry~ade2 huhu

cik epal~wah cik epal pun komen kt cni bangge dowh!hek2
pssst...suke bace blog cik epal, ari2 msti lawat tp jadi silent reader jer :D


November 24, 2010 at 4:20 PM
ohujan said...

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa’at kepada manusia lain…


November 24, 2010 at 8:56 PM
Yanie J said...

ow ade ek...hikhik..bru tau :P


November 24, 2010 at 9:06 PM
ambooyats said...

ohujan~alhamdulillah :)
*semoga termasuk dlm golongan itue

yanie~baru taw gak hee


November 24, 2010 at 9:20 PM
biskut said...

penyataan amik dari news blog lar tuh lepas tuh headline kan dlm paper.tapi lau kat blog sebijik jadi malas nak baca.macam paper gak tak kan nak beli sampai 2 sedangkan berita sama jer.so,bygkan lau entry yang hampir kebanyakan sama jadi malas lol...


November 24, 2010 at 11:09 PM
buyat(bebola tomato) said...

segelinttir wartawan skang makin malas..huuu


November 25, 2010 at 12:23 AM
Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com