Rahsia Kekal Subur Dan Gebu Dari Maizawati





Kepada yang bernama gadis, wanita, perempuan meh duduk dekat sikit. me nak share petua untuk kekal subur, mudah dapat anak dan badan kekal menawan. psstt..psstt artikel ni bukan untuk kaum hawa saje ye, kaum adam pun kena baca juga boleh berkongsi dengan isteri. ini adelah petua yang diamalkan oleh Maizawati Zainal, dengar-dengar die dah disahkan hamil dua bulan sekarang. kiranya die bakal menimang anak yang ke 7, tetapi dengan suami barunya Mohd Yassin Ben @ Abd Rahim, 23 ini merupakan anak pertama. 




walaupun anak dah ramai tapi penampilan Maiza tetap langsing dan bergaya. nak tahu apa rahsianya?jum kite kongsikan di sini kot2 boleh diamalkan bile dah bergelar ibu nanti



PETUA MAIZAWATI
1. Amalkan berpantang 
Berpantang ni penting untuk proses memulihkan tenaga selepas bersalin dan memelihara kecantikan luaran serta dalaman

2. Amalkan makan makanan panas 
Elakkan makanan sejuk seperti timun yang boleh menganggu perjalanan urat saraf

3. Makan jamu serbuk 
Jamu penting untuk mempercepatkan pemulihan tenaga selepas bersalin

4. Minum air akar kayu 
Akar kayu pula boleh membantu menguatkan otot-otot dalaman dan menyembuhkan luka dalaman selepas bersalin

5. Elakkan minum ais dan minuman berkarbonat selama setahun 
Elakkan minum ais sangat penting untuk mengekalkan kecantikan dan awet muda

6. Minum madu setiap pagi dan malam
terlalu banyak khasiat madu seperti meningkatkan antibodi badan, mencegah penyakit dan kekal muda

nilah petua yang sering diamalkan maiza, kalau rajin dan selalu amalkan insyallah nampaklah kesannya. tapi yang bab elakkan minum ais tu me susah siket, sebab kalo tengok je milo ice mesti nak beli hee~

@: selamat mencuba...dan selamat beramal (gan nada dj radio IKIM)


Responses

0 Respones to "Rahsia Kekal Subur Dan Gebu Dari Maizawati"

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com