(Gambar) Menara Warisan Merdeka 100 Tingkat



Seperti yang dibentangkan oleh PM Najib tun Razak dalam bajet 2011, Permodalan Nasional Berhad akan membangunkan Menara Warisan Merdeka 100 Tingkat berharga 5 billion! dan dujadual siap pada 2020. fuh..kaya juga malaysia ni ye, 5 billion banyak tu. ada pula pihak yang request projek pembinaan Menara Warisan Merdeka dipindahkan ke Kampung Baru. hmmm...sonok juga memandangkan kg. baru sejengkal je dari ukmkl tapi lama lagi kut nak siap.


tujuan pembinaan Menara Warisan Merdeka ni katanye....



  • mercu tanda terbaru KL 
  • menarik pelancong datang ke negara kita
  • mengatasi masalah kekurangan tanah di KL untuk pembinaan pejabat-pejabat atau ruang niaga yang baru
  • menjadi pusat sehenti peniaga-peniaga bumiputra yang hendak berniaga di sana.
  • memindahkan semua pejabat-pejabatnya yang berselerak di serata Lembah Klang ke satu tempat



murni juga niat kerajaan ni, habis bangunan lama tu nak buat apa, rumah tompangan? ok juga takkan nak biarkan je orang2 kita menjalar kat kaki lima, bawah jambatan bagai
jum tengok gambar rekabina Menara Warisan Merdeka 100 Tingkat ni pula


lebih tinggi dari klcc
gambaran secara 3 dimensi
gambaran secara 2D pule, 1D macamne pulak ye?

nak tahu tak, 200k rakyat malaysia membantah pembinaan menara 100 tingkat ni
dan yang setuju pulak....


korang pula macamne?


@: jadi mak turut jelah, dari kecik kerajaan support sampailah ke university bagi biasiswa tiap sem (mode:terharu (--") huhuk) so biarlah mereka2 decide sendiri mane lebih baek. yelah mereke lagi taw, kalo tak takde nye jadi pemimpin..kan3


Responses

0 Respones to "(Gambar) Menara Warisan Merdeka 100 Tingkat"

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com