!!!...1 Malaysia...!!!



 saje letak pic ni nak tunjuk 1msia la kunun..kan dlm cite ni ad bdk melayu, cine, india

semalam bace buku tuk exam, terbaca la satu fakta yang agak menarik tentang sejarah malaysia ni...bunyi patriotik sungguh

masa zaman dolu-dolu zaman sebelum merdeka la kut, mase tu aku pun tak lahir lagi..tempat tinggal penduduk dipisahkan mengikut bangsa

contohnya kaum melayu duk satu kawasan, cine kawasan lain dan india pun macam tu jugak..ni tuk area kl je la yang aku baca kat dalam buku tu

kalau dulu orang melayu tinggal di kawasan Kampung Baru. so sampai sekarang pun masih ramai orang melayu duk menetap kat sana

kalau orang cine pula diorang tertumpu kat kawasan Pudu. so tak hairanlah kalo ada China Town kat sana

dan orang india pula tinggal kat kawasan Sentul..hah yang ni aku pelik sikit sebab tu lah rase nak share kat sini.

kalau orang melayu duk kg. baru y memang kg. melayu, orang cine lak duk area pudu y memang ada china town. tapi orang india pulak kat sentul? apasal bukan kat Jalan Masjid India??

konfius2..


Responses

2 Respones to "!!!...1 Malaysia...!!!"

eikasyaza said...

xboleh tinggal jejak kat shoutmix... sini pon ok kan..hehe


April 17, 2010 at 8:48 PM
ambooyats said...

hahak..mane2 pon boley asal nmpk kesan tapak kaki


April 17, 2010 at 8:51 PM
Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com