!!...gadis SINGLE..!!



sape SINGLE angkat tangan!!

 
saye cikgu!!...

hmmm...rseny xyah nk malu kot gn status SINGLE, maybe y single tu idopny lbih bahagia dr y double o triple
ye la xyah nk pkir psl boyfren, nk rindu segala, klo da gado nk pujok lg..adehh penat owh

so amb00yats nk share cara-cara menikmati hidup 'single' kamu!

1. Jangan Diambil Hati
kalo ad member tny "dah ade boyfren ke?"atau "single lg ke, tak kan xde peminat kot?", mula2 dengar rasa biasa-biasa je tp kalo asyik dengar benda y sama boleh naik hangin dibuatnya. Lidah memang tak bertulang senang je orang nak kata apa. So tak payah la nak ambik hati, kecik hati, makan hati dll. Selalu berkata pada diri sendiri " die sbnarnya amek berat kat aku" atau " mungkin die nk carikan calon tuk aku". hah senangkan hati.
tapi kalo lelaki pula y tanya mcm soalan mcm tu...nak isi borang la tu hihik

2. Jangan bercinta kerana mahu bercinta
ni masalah org pompuan skg, baru kenal dr chatting room, fb, fs dah ajak jmp 'blind date' kononya. Memang tak salah mencuba tapi bukan bermaksud terima pelawaan sesiapa sahaja y ajak keluar. Sebaiknya keluarlah dgn org y benar-benar menarik perhatian kamu dan boleh dipercayai. taklah keluar muka depan Metro gadis hilang, diculik, dibawa lari ...sape susah 1malaysia gak y susah

3. Cintai diri kamu seadanya
wanita y sempurna, sukses, cantik dan mampu menemukan 'Prince Charming' sbnrny xda didunia ni. tak mustahi lah ramai selebriti terkenal y masih berstatus 'single'. jadi jgn terlalu obses utk jd sempurna agr dpt kekasih hati. mungkin xcantik d mata mr.A tp cukup sempurna bg mr.B tu lah y dpanggil CINTA ITU BUTA :)


"wat is cinta buta honey?"

4. Banyakkan bergaul
tak pyh nk malu2 koceng kalo pendiam sgt nt org kata sombong plak lelaki pon takot nk dekat. so mulai ari ni belajar bukak mulot oke

waaaaa~~~telebih sudah

5. Yakin diri
yakin tu penting dan fokus dlm ap y dilakukan. kalo nk fokus gn kerja or study ketepikan dulu soal cintan cintun sbb kalo dah jodoh tu tak kemana...mybe seru tak sampai lg


cerita pasl gadis SINGLE ni amb00yats cmane plak
 "huh...it is complicated (^-^)"



Responses

0 Respones to "!!...gadis SINGLE..!!"

Return to top of page Copyright © 2013 | ambooyat.com